Chart

  • 15.01.2020.

    PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

    New Great Vision d.o.o.(u daljem tekstu "Društvo", “mi”, "kompanija”) deo je vodeće globalne mreže veleprodaje i maloprodaje opreme za elektronske cigarete, i pokretač web servisa e-feel.net. U ime društva New Great Vision d.o.o.zahvaljujemo se na tvojoj poseti našem web servisu, kao i na tvom interesovanju za našu kompaniju i ponude. Ozbiljno shvatamo zaštitu tvojih podataka o ličnosti zato želimo da osiguramo da ćeš se osećati prijatno pri svakoj poseti na web servis e-feel.net, odnosno prilikom poručivanja naših proizvoda.

    U nastavku ćemo te informisati o podacima koje prikupljamo prilikom tvoje posete našem web servisu, odnosno prilikom poručivanja naših proizvoda, te ćemo ti objasniti načine obrade i upotrebu tvojih podataka. Ako naš web servis sadrži linkove koji te vode na neke druge web stranice, na tim se stranicama naša Pravila o zaštiti privatnosti ne primenjuju.

    Prihvatanje ovih Pravila o zaštiti privatnosti znači prihvatanje prikupljanja, obrade i korišćenja tvojih podataka o ličnosti od strane društva New Great Vision, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i uključuje uslove koje ćemo ti opisati u nastavku ovog teksta.

    Molimo te da odvojiš malo vremena da pažljivo pročitaš ova pravila.

    Rukovalac

    Rukovalac je glavna odgovorna osoba za obradu tvojih podataka o ličnosti koja odlučuje o njihovoj svrsi i nameni. U ovom slučaju rukovalac je:

    New Great Vision

    Bulevar Vojvode Mišića 14, Hala 2,

    Beogradski sajam,

    11000 Beograd

    Telefoni: +381 11 6 555 405

    E-adresa: support@e-feel.net

    Ako se protiviš tome da New Great Vision d.o.o.prikuplja, obrađuje ili koristi tvoje podatke na određeni način, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti imaš pravo da nam pošalješ zahtev za ostvarivanje svojih prava na e-adresu: support@e-feel.net.

    Tvoja Prava

    Imaš pravo besplatno zatražiti prijem svojih podatka o ličnosti koje obrađuje društvo New Great Vision d.o.o.

    Osim toga, imaš pravo i na sledeće:

    Pravo pristupa - pravo pristupa tvojim podacima kao i informacijama o načinu obrade istih.

    Pravo na ispravku - pravo da zahtevaš izmenu tvojih podataka o ličnosti koje obrađujemo.

    Pravo na brisanje - pravo zahteva za brisanje tvojih podataka o ličnosti, pod određenim uslovima.

    Pravo na ograničenje obrade - pravo na zahtev ograničenja obrade podataka o ličnosti, pod određenim uslovima.

    Pravo prenosa podataka - pravo prenosa podataka o ličnosti u mašinski čitljivom formatu, pod određenim uslovima.

    Pravo prigovora - pravo prigovora na obradu podataka o ličnosti, onda kada je ona zasnovana na našem legitimnom interesu.

    Pravo povlačenja pristanka - pravo da povučeš svoj pristanak, onda kada obradu vršimo na osnovu tvog pristanka.

    Pravo pritužbe nadzornom organu - pravo pritužbe koja se odnosi na društvo New Great Vision d.o.o. možeš dostaviti nadzornom organu odgovornom za društvo New Great Vision d.o.o. čiji su kontakt podaci dati u nastavku:

    Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

    Bulevar kralja Aleksandra 15

    Beograd 11120, Srbija

    e-adresa: office@poverenik.rs

    Kada, zašto i kako prikupljamo tvoje podatke

    Kako bismo mogli uspešno da izvršavamo svoje usluge i obaveze prema tebi, moramo prikupiti, obraditi i sačuvati, a ponekad i podeliti tvoje lične podatke. U daljem tekstu možeš videti koji su nam podaci potrebni za koju svrhu. Takođe, možeš videti pod kojima uslovima delimo tvoje podatke s trećim stranama.

    Ispod prikazane tabele sadrže informacije o tome koje vrste podataka o ličnosti obrađujemo u okviru svoje osnovne delatnosti. S obzirom na to da postoje različiti tipovi podataka o ličnosti koje obrađujemo, grupisali smo ih u kategorije kako bismo ti ih jednostavnije prikazali.

    Podaci o ličnosti koje prikupljamo prilikom posete našoj stranici i registraciji

    Kod prikupljanja tvojih podataka o ličnosti želimo prikupiti što manje informacija. Vodimo se politikom “što manje, to bolje”, a svi podaci koje smo prikupili imaju strogo i jasno definiranu svrhu. U slučaju da želiš ne samo posetiti naš web servis, već želiš i da se registruješ na njega, prikupićemo sledeće podatke:

    Kategorije podataka

    Objašnjenje

    Lični podaci koje daješ u cilju registracije

    ime, prezime, adresa, broj telefona, e-adresa

    Informacije o korisničkom nalogu

    korisničko ime, korisnički ID, lozinka

    Podaci o komunikaciji

    komentari, ocene, odgovor na komentare, komunikacija ostvarena na našem servisu

    Druge informacije

    podaci koje dobrovoljno deliš s nama koristeći naš servis

    Podaci o ličnosti koje prikupljamo kada posetiš našu stranicu, registruješ se i pošalješ svoju narudžbinu

    Ako želiš isprobati sve što ti nudimo, treba ćeš da se uloguješ putem svog korisničkog naloga, nakon čega ćeš moći izvršiti narudžbu. Količina prikupljenih podataka zavisi od informacija koje s nama podeliš. Kako bismo mogli uspešno da obradimo tvoju narudžbinu, treba ćeš da ispuniš “obavezna polja” predviđena za osnovne informacije. Bez tih informacija ne možemo obraditi tvoju narudžbinu. Osnovne informacije koje prikupljamo su sledeće:

    Kategorije podataka

    Objašnjenje

    Lični podaci koje dajete u cilju registracije

    ime, prezime, adresa, broj telefona, e-adresa

    Informacije o korisničkom nalogu

    korisničko ime, korisnički ID, lozinka

    Podaci o komunikaciji

    komentari, ocene, odgovor na komentare, komunikacija ostvarena na našem servisu

    Podaci o naručivanju

    istorija naručivanja

    Druge informacije

    podaci koje dobrovoljno deliš s nama koristeći naš servis, podaci koji se obrađuju u posebnim okolnostima, kao što su plaćanja putem administrativne zabrane ili u slučaju povraćaja ispuruke (obrazac administrativne zabrane, NI obrazac)

    Podaci o ličnosti koje prikupljamo kada posetiš pošalješ svoju narudžbinu bez registracije na našem sajtu

    Porudžbinu možeš izvršiti i bez registracije na našem sajtu, putem našeg telefona, i u tom slučaju od tebe ćemo tražiti samo one podatke koji su nam potrebni da bi smo mogli da za tebe izvršimo uslugu:

    Kategorije podataka

    Objašnjenje

    Lični podaci koje dajete u cilju naručivanja

    ime, prezime, adresa, broj telefona, e-adresa

    Podaci o naručivanju

    istorija naručivanja

    Druge informacije

    podaci koji se obrađuju u posebnim okolnostima, kao što su plaćanja putem administrativne zabrane ili u slučaju povraćaja ispuruke (obrazac administrativne zabrane, NI obrazac)

    Podaci o ličnosti koje prikupljamo kada postupaš u ime pravnog lica

    U slučajevima kada je naručilac preko našeg servisa pravno lice, pre svega su nam potrebni podaci o tom pravnom licu. Podaci o ličnosti o fizičkom licu koje je predstavnik naručioca su u tom slučaju minimalni, odnosno u tom slučaju nam je potrebno ime i prezime predstavnika.

    Svrha i pravni osnov obrade

    Tvoje lične podatke prikupljamo samo onda kada je to potrebno. Prikupljanje podataka o ličnosti potrebno je kako bismo ti mogli pružiti uslugu našeg servisa i izvršili isporuku, odnosno kako bi smo mogli da zaključimo i izvršimo naš međusobni ugovor.

    Podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu s srpskim zakonom. Zaključivanje i izvršavanje našeg međusobnog ugovora, odnosno legitimni interes da izvršimo ugovor sa pravnim licem koje zastupaš, kao i legitimni interes da unapredimo našu servis zahvaljujući tvojim komentarima i ocenama, pravni osnovi su prema kojima vršimo obradu podataka o ličnosti u okviru naše delatnosti.

    Kada brišemo tvoje podatke?

    Tvoje lične podatke brišemo, prema propisanim pravilima, čim se ispuni njihova svrha. U zavisnosti od svrhe obrade podataka, primenjuju se različita pravila o brisanju podataka.

    Ukoliko podatke obrađujemo i cilju izvršavanju ugovora, takve podatke u načelu čuvamo do isteka zakonskih rokova zastarelosti, a nakon toga ih brišemo. Ukoliko su u pitanju podaci koje obrađujemo zbog našeg legitimnog interesa, brišemo ih onda kada se taj interes ostvari.

    Takođe, u određenim slučajevima podatke čuvamo sve dok ne istekne naša zakonska obaveza čuvanja, kao što su na primer obaveze koje predviđaju računovodstveni ili poreski propisi.

    S kim delimo tvoje podatke?

    U ovom delu želimo da te informišemo o tome s kim i pod kojim uslovima delimo tvoje podatke.

    Nikada nećemo proslediti tvoje podatke neovlašćenim trećim licima. S obzirom na to da u sklopu našeg poslovanja primamo usluge određenih pružalaca usluga, dajemo im ograničen i strogo praćen pristup tvojim ličnim podacima. Naši pružaoci IT i knjigovodstvenih usluga, odnosno obrađivači podataka, obavezani su prema nama da prilikom obrade podataka o ličnosti poštuju najviše standarde koji su regulisani Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

    Takođe, kako bi smo izvršili isporuku prema vama, određene podatke moramo podeliti sa kurirskim službama sa kojima sarađujemo, koji su primaoci vaših podataka o ličnosti, i koji su takođe prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti obavezni da sa njima postupaju zakonito, od trenutka kada im ih predamo, u cilju izvršavanja usluge dostave koji oni organizuju. Najzad, određenim podacima o ličnosti pristup mogu imati i naši advokati, koji sa njima moraju postupati u skladu sa svim merodavnim propisima koji regulišu njihov rad, uključujući i advokatsku tajnu.

    Kojim zemljama prenosimo tvoje podatke?

    Može se dogoditi da pojedini obrađivači, pružaoci IT usluga sa kojima sarađujemo, mogu da pristupe podacima o ličnosti iz država koje imaju sedište u stranim zemljama. Ukoliko su to zemlje članice EU, zemlje za koje EU smatra da obezbeđuju adekvatan nivo zaštite, odnosno države članice Konvencije Saveta Evrope 108,  iznošenje podataka u ove države se vrši na osnovu podrazumevanog nivoa primerene zaštite podataka o ličnosti u tim zemljama, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Iznošenje podataka izvan gore pomenute grupe zemalja bi bilo moguće isključivo uz primenu odredbi Zakona o zaštiti podataka o ličnosti kojim se reguliše prenos uz primenu odgovarajućih mera zaštite.

    Informacije o kolačićima

    Kolačići su tekstualne datoteke sačuvane na tvojim uređajima. Neki kolačići se brišu nakon isteka sesije pretraživača, odnosno nakon zatvaranja tvog pretraživača (tzv. kolačići sesije). Ostali kolačići ostaju na tvojim uređajima te pomoću njih možemo prepoznati pretraživača prilikom tvoje sledeće posete na naš web servis (trajni kolačići). Na svom pretraživaču možeš odabrati opciju da te informišu o postavkama kolačića te da sam/a donosiš odluku o tome hoćeš li prihvatiti ili zabraniti kolačiće u specifičnim situacijama ili pri svakoj poseti web stranici. Blokiranje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše stranice ili aplikacije.

    Na našem sajtu se koriste neophodni i funkcionalni kolačići. Neophodni kolačići su potrebni jer ti omogućuju navigaciju i korišćenje web servisa i svih njegovih funkcija. Bez ovih kolačića ne može se garantovati funkcionalnost web servisa. Funkcionalnost web servisa uključuje sve radnje na web servisu (npr. unos teksta) pa čak i navigaciju po web stranici. Funkcionalni kolačići omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (npr. korisničko ime, jezik ili lokacija) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Ovi kolačići ne mogu pratiti tvoje posete na drugim web stranicama.

    U slučaju da ne želiš koristiti funkcionalne kolačiće možeš isključiti tu opciju u svom pretraživaču. Ako izbrišeš kolačiće ili koristiš druge pretraživače moraćeš ih ponovno isključiti na svakom pojedinačnom pretraživaču ili uređaju.

    Pravo izmene

    Zadržavamo prava za promenom Pravila o zaštiti podataka u skladu sa zakonskim odredbama. Obavestićemo te o svim važnim promenama, kao što su promene svrhe obrade podataka o ličnosti ili ostvarivanje novih svrha.